Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Вече знаят защо дебелее най-тежкият мъж у нас

Аденом на хипофизата бил причина за неконтролируемото качване на тегло на 250-килограмовия Иван Генов от Стражица. Това открили лекари от клиника в Германия в края на февруари.

От години специалистите не успяваха да поставят диагноза на най-тежкия мъж у нас, заради липса на специален скенер, който може да го побере.

Здравното министерство отпусна средства за преглед на ядрено-магнитен резонанс в университетската болница в Ерланген, а община Стражица пое пътя на Иван и съпругата му Димитринка до Германия.

Медицинската документация пристигнала и сега ще се търсят наши неврохирурзи, които да премахнат доброкачественото образувание.Заради неясноти между здравните каси на двете страни имало опасност пациентът да не мине на скенера.

Медиците поискали 800 евро в брой от семейството. След редица разговори с нашите институции изследването било направено.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии