Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диета пази децата и бременните от алергии

Децата на жени, които по време на бременността си спазват средиземноморската диета, богата на плодове и зеленчуци, рядко развиват астма или алергии.

Това показва гръцко изследване. Защитата срещу астма и алергии се усилва, ако хората ядат зеленчуци повече от осем пъти седмично, риба - повече от три пъти на седмица, и бобови култури - повече от веднъж седмично.

Здравословните храни съдържат различни антиоксиданти, на които се дължи благотворният ефект. Нужни са обаче допълнителни изследвания, за да се изясни точният механизъм на действието им и периодът от живота, когато средиземноморската диета е най-полезна, казва Леда Хадзи от Университета на Крит.

Елемент от средиземноморската диета са здравословните мазнини като зехтин и рапично олио и избягването на червено месо. Гръцките учени са проследили 468 бременни жени в продължение на 6,5 години след като са родили. Жените са попълвали въпросници за храненето си и са съобщавали подробности за симптоми на дихателни смущения и алергии у децата си. Изводът е, че децата на майки, спазвали висококачествена средиземноморска диета, 80% по-рядко развиват астма и 45% по-рядко страдат от алергии, отколкото децата на жени, които ядат предимно червено месо.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии