Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диетите с високо съдържание на протеини помагат при затлъстяване

Диетите, в които е включена висока доза протеини, помага на лицата с наднормено тегло и затлъстяване да разграждат мазнините.

Изследване в Ню Соут Уелс показа, че мъжете и жените с наднормено тегло изгаря повече мазнини след като закуската и обяда са били богати на белтъци, отколкото ако белтъчното съдържание е било ниско.

Възможно е това да се дължи на факта, че те по-силно потискат апетита. Наблюдението обаче не е уточнило ефекта върху килограмите.

Не е известно дали интензивното разграждане на мазнини ще се отрази и на теглото. Това предстои. Данните от проучването са публикувани в Nutrition & Dietetics, след изследването на метаболизма сред 18 лица на средна възраст.

Специалисти препоръчват нужните протеини да се набавят чрез риба, птиче месо, ниско-маслени млечни изделия, бобови храни и ядки.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии