Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Наднорменото тегло при жените може да увеличи риска от рак на яйчниците (продължение)

Причината е, че в началния си стадий симптомите не са ясно изразени или изобщо липсват, което затруднява навременното му диагностициране. Както почти всяка болест, така и тази може да бъде овладяна, ако се открие в начален стадий.

Ето какво може да направи всяка жена сама за своето здраве:

Редовни прегледи

Поне веднъж годишно е добре да се прави пълен гинекологичен преглед, с всички необходими изследвания – ехограф, цитонамазка.

Редовните прегледи са единственият сигурен начин гинекологичните заболявания да бъдат открити навреме.

Физически упражнения

Проучвания показват, че жените, които прекарват повече от шест часа в седнало положение са много по-предразположени към рак на яйчниците от тези, които спортуват активно. Дори разходката и леките физически упражнения могат да поддържат тонуса и здравето.

Противозачатъчни

Според последните изследвания в САЩ пиенето на подходящи противозачатъчни, предписани от лекар, за по-дълъг период от време намаляват риска от злокачествени образувания на яйчниците и матката.

Здравословен живот

Спирането на цигарите, големите количества алкохол, и нездравословни храни, е едно от най-добрите и най-лесни неща, които всеки един може да направи за здравето си.

Заедно с това наблегни на плодовете и зеленчуците, млякото и месото. Така ще получаваш най-полезните хранителни вещества, които, позна, няма да позволят на тялото ти да се разболее от каквото и да е, не само от рак на яйчниците.

Наблюдаване на тялото си

Освен редовните прегледи, разпознаването на знаците, които изпраща тялото, са от изключително значение за диагностицирането на всяко едно заболяване. Чувството на тежест в стомаха,тъпа болка в таза и подуване на корема без основателна причина, за повече от две седмици са знак, че нещо в тялото не е наред и трябва бързо да  се   направи консултация с лекар.

Дори и наличието на някой симптом, не е повод за паника, тъй като, открито в ранен стадий всяко заболяване има много добра прогноза за лечение.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии