Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Нормализирането на теглото облекчава сънната апнея

Отслабването може да се окаже удачно средство за контрол над обструктивната сънна апнея в краткосрочен и дългосрочен аспект.

В проспективно рандомизирано проучване са обхванати 81 души, половината от които се подложили на диета и предприели и други промени в начина си на живот и успешно са свалили около 10 кг.

Оказва се, че хипокалорийната диета и адекватното физическо натоварване са достатъчно ефективни сред повечето от пациентите със сънна апнея.

Постигнатите благоприятни резултати се задържат и в рамките на една година. В посоченото проучване лицата, които са предприели само някои промени в начина си на живот без намаляване на калориите, са стопили едва 3 кг.

Симптомите при тях персистирали. Колкото по-чувствително е отслабването, толкова по-съществен е наблюдаваният ефект. Лекари напомнят, че не само теглото е проблем при заболяването. Необходим е още и качествен медикаментозен контрол над хипертонията, хиперхолестеролемията, диабета.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии