Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Яжте чили и отслабвайте бързо

Чилито спомага за по-бързото горене на мазнини, показва ново проучване, проведено в Тайланд. Това се дължи на съставката, която придава лютивия вкус на чушките, от които по-късно се произвежда самото чили.

Веществото се нарича кейпсайцин и води до по-бързото саморазрушаване на мастните клетки.

Ако посочените резултати бъдат подтвърдени и в други изследвания, това ще даде възможност на хранителната индустрия да започне производството на храни, богати на кейпсацин, които от една страна ще задоволяват глада, а от друга ще спомагат за разграждането на мазнините. Самата съставка е известна още от древността. Тя била използвана като антисептично средство в борбата с холерата и бронхита.

Понастоящем се знае, че чилито води до ускоряване на метаболизма, подпомагайки по този начин отслабването. От друга страна продуктът води до повишено саморазрушаване на туморните клетки при рак на простатата и панкреаса.

Освен това участва в предотвъртяване образуването на стомашни язви, като блокира киселинната продукция и стимулира образуването на алкални съставки, които да неутрализират прекомерната киселинност на стомашната лигавица и да възстановят нормалното му рН. Така в държавите, където чилито се употребява в значителни количества честотата на стомашните язви е 3 пъти по-ниска.

В допълнение към всички посочени дотук качества на чилито, хранителната добавка има и противовъзпалителен ефект и учените се надяват скоро да разработат на тази основа медикамент, който да намалява отока при артрозната болест.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии