Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Пробиотиците в борбата със затлъстяването през бременността

Бременните, които приемат пробиотици още от първия триместър, са по-малко склонни към централен тип затлъстяване след раждането.

Това означава индекс на телесната маса над 30 и обиколка на талията над 80 см.

При клинични наблюдения, година след раждането, 25% от жените, приемали пробиотици са били с висцерално затлъстяване, а при тези, които се придържали само към диета - 43%.

Финландци коментират пред Reuters Health, че включването на пробиотици към хранителния режим при бременни и кърмачки оказва влияение върху натрупването на мазнини през първата година слд раждането.

Техните изпитвания са рандомизирани и плацебо-контролирани. За проучването са използвани капсули с Lactobacillus и Bifidobacterium.

Сред жените, които не се подлагали нито на диета, нито на добавки, честотата на затлъстяване е била 40%.

Съчетанието на балансирано и умерено в калориен аспект хранене и пробиотици позволява практичен, достъпен и надежден подход в борбата с килограмите, добавят специалисти.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии