Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Затлъстяването засяга и хранопровода

Подозира се връзка между приема на въглехидрати, затлъстяването и нарастващата честота на рака на хранопровода, публикува списание The American Journal of Gastroenterology. За САЩ последната е скочила от 300 хил. през '73г. до 2,1 мил. през 2001г.

Това отразява и увеличената консумация на въглехидрати и честотата на проблемна телесна маса.

Затлъстяването е обвинявано за рисков фактор при много злокачествени заболявания. Голямо е значението на рафинираните въглехидрати.

За други хранителни вещества не е открита сериозна корелация, поне що се отнася до рака на хранопровода.

Учени се надяват, че редуцирането консумацията на захарните изделия, например, ще доведе до спад и в честотата на заболяването.

Етиологията му засега остава неизвестна. Обикновено се открива късно и прогнозата при пациентите е песимистична. 5-годишната преживяемост се оценява на едва 20%.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии