Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Затлъстяването и аритмията

Повишената значително над нормата телесна маса увеличава честотата на наблюдаваните случаи на предсърдно мъждене с 49%. Процентът нараства правопропорционално с Индекса на Телесната Маса, доказва проучване на ниво "мета-анализ".

Предсърдното мъждене - бързо и некоординирано съкращение на мускулатурата на предсърдията - е състояние, често усложнявано с образуване на тромби, а оттам - инсулт и фатален изход.

За да установи връзката между него и затлъстяването, д-р Франз Месерли от Болницата St. Luke's-Roosevelt в ню Йорк, са разгледали подробно 16 проучвания на тази тема, включващи общо 123 249 пациента.

Те установяват посочената по-горе корелация, валидна както за мъжете, така и за жените. Тази връзка не е налице при пациенти, претърпяли сърдечна оперативна намеса.

При тези случаи честотата е еднаква независимо от телесната маса. А как точно теглото засяга сърдечния ритъм при другите лица, предстои да се разучи.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии