Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Семейните вечери намаляват риска от хранително разстройство при децата

Семейните вечери могат да предотвратят хранително разстройство у детето ви, сочи статия на Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Изследване на д-р Диан Ноймарк-Щайнер в Минеаполис показва, че рискът сред младите момичета от анорексия или булимия намалява трикратно ако смейството се събира на вечеря поне 4-5 пъти в седмицата.

Екипът на д-р Щайнер е провел анкета сред над 2 500 подрастващи (момчета и момичета) относно хранителните им навици.

За нежния пол е особено голямо значението на семейството. Сред тях е много по-честа булимията, гладуването, опасните методи за борба с излишните килограми като прием на медикаменти, пропускане на хранения, постене, тютюнопушене и др.

Рискът за подобно поведение намалява когато семейството се събира редовно на вечери. Щайнер споменава също и че не всяко семейство умее да създаде правилни навици на хранене сред децата си.

Затова има професионалисти, които могат да помогнат в подобни случаи.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии