Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Затлъстяването затруднява опитите за забременяване

Затлъстяването намалява шансовете за забременяване и то пропорционално на степента на наднорменото тегло.

В Амстердам е направено проучване сред млади момичета, които имат нормална овулация, но трудности при концепцията (забременяването).

Лекарите са насочили вниманието си към връзката между индекса на телесна маса и фертилността (възможността за забременяване). Оказва се, че последната е значително намалена при жени с индекс на телесната маса над 30.

Една от предполагаемите причини е хормоналния дисбаланс породен от високото ниво на мастна тъкан. Самата тя произвежда хормона лептин, а от друга страна се метаболизират стеродини хормони и се повишава нивото на естрогените.

Лекарите обаче не изключват и възможността причината да е просто в намаленото либидо и по-редките полови контакти при тези жени.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии