Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Ако живеем сами, не качваме килограми

Изследване на проф. Пени Гордън-Ларсън от Университета на Северна Каролина показа, че рискът от затлъстяване се повишава колкото по-дълго съжителстват партньорите.

Американската диетоложка твърди, че хората, които са женени или живеят заедно, са двойно по-застрашени от напълняване, отколкото самотните, съобщи в. "Дейли телеграф".

Хората, които живеят заедно, качват повече килограми от самотноживеещите на същата възраст, установи Ларсън. Тя предполага, че причината за напълняване не е само възрастта, а промяната на поведението.

Двойките, независимо дали са женени или не, се стремят да се хранят заедно, приготвят по-големи количества храна или по-често обядват или вечерят в ресторант, отколкото когато са живели отделно.

Обвързаните също по-често остават вкъщи да гледат телевизия, вместо да ходят на фитнес или на екскурзия.

Проф. Гордън-Ларсън установи, че хора, които са живели заедно повече от 2 години, особено женените, напълняват по сходен начин и имат еднакъв модел на физическа активност.

От друга страна съжителството е полезно за здравето, уверява изследователката. Партньорите могат да си влияят положително, като пушат по-малко, а също като взаимно се насърчават да ядат по-малко и по-здравословно. Известно е също, че хората, които живеят с партньор, имат по-ниска смъртност.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии