Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Напрежението на работното място повишава риска от затлъстяване

Стресът на работното място може да доведе до затлъстяване, показва проучване. Колкото по-голямо е напрежението в работата, толкова по-голяма е вероятността от затлъстяване, установяват д-р Ерик Брунер и неговите колеги от Лондонския медицински университет.

Хроничният стрес е свързан с развитието на сърдечни заболявания и метаболитен синдром.

Известно е, че затлъстяването в областта на корема увеличава риска от диабет и кардиоваскуларни заболявания.

Изследователите са предположили, че стресът по време на работа предразполага към затлъстяване. За да проверят хипотезата си, те са изследвали 6895 мъже и 3413 жени в продължение на 19 години.

Участниците били на възраст от 35 до 55 годишна възраст в началото на проучването.

В няколко момента от изследването те давали информация за нивото на стрес на работното място, дефинирано като високи изисквания, ниска възможност за вземане на решения и недостатъчна социална подкрепа.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии