Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Пълномаслените млечни продуктите повишават способността за зачеване

Жените, които се опитват да забременеят могат да повишат вероятността за зачеване, като консумират по един сладолед дневно или изпиват по чаша пълномаслено мляко, показва ново проучване.

В продължение на 8 години, екипът на д-р Чаваро от Харвардския университе, Бостън, оценява диетата на 18555 омъжени жени, които се опитвали да забременеят.

По време на проучването, 2165 от тези жени са били изследвани за стерилитет, а при 438 от тях се установило, че безплодието се дължи на липсата на овулация. Изследователите установили, че жените, които консумират два или повече нискомаслени млечни продукта дневно са с повишен риск от стерилитет поради смущения в овулацията.

И обратно жените, консумиращи поне по едно пълномаслено млечно ястие дневно  са с намален риска от стерилитет. При анализа на „специфичните храни”, учените установили, че жените които хапват сладолед два пъти или повече седмично имат с 38% по-нисък риск от овулационносвързан стерилитет, в сравнение с жените, които консумират сладолед по-малко от 1 път седмично.

Ръководителят на проучването - Чаваро, съветва жените желаещи да заченат да заменят нискомаслените млечни продукти с по-високомаслени такива, като в същото време не променят калорийния прием и ограничат консумацията на наситени мастни киселини с цел поддържане на добро здравословно състояние.

Непосредствено след зачеването, бъдещите майки отново могат да преминат на нискомаслени млечни продукти.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии