Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Бащите виновни за напълняването на децата

Според проучване, проведено от Центъра за изследване здравето на децата в Мелбърн, бащите, а не майките, имат по-голяма вина за напълняването на децата.

Резултатите бяха публикувани след изследването на 5 000 деца на възраст 4-5 години, като вниманието бе фокусирано основно върху два фактори: бодимас индекса на децата и определяне доминиращата роля на майката или на бащата във възпитанието на децата.

Така се установило, че бащите били по-склонни да разрешават на децата си много неща, в частност прекаляване с храната, без да им поставят определени граници на поведение. Именно при тези родители рискът от наднормено тегло още в ранна детска възраст бил значително повишен.

За изненеда на изследователите подобни тенденции не били забелязани във възпитателните методи на майките - при тях не се регистрирала статистическа зависимост по отношение на телесното тегло на децета.

Резултатите показват, че борбата със затлъствянато при малките трябва да започне от семейството, обяснява професор Мелиса Уейк, ръководител на проучването. Повлиявайки начина на възпитание на децата до голяма степен може да се предотврати прекоменото им напълняване.

По този начин децата ще са по-здрави не само физически, но и психически, продължава тя. Затлъстяването е един от основните проблеми в детската възраст в световен мащаб. Само в рамките на няколко години броят на децата с наднормено тегло се е повишил драстично.

Освен това все по-често се наблюдава корелацията, че ако родителите са пълни, то в 60% от случаите и самите деца ще са с наднормено тегло. Не бива да се забравя, че затлъстяването е основен рисков фактор за възникването на голям брой заболявания, не само при възрастните, но и при децата.

назад ...

Готие за диетична Кола (Diet Coke)

Жан Пол Готие е новият творчески директор на Diet Coke (диетичната версия на най-известната Кола). Именитият дизайнер ще изрази уникалното си виждане в новия дизайн на бутилките и кеновете на марката и също така ще участва в три промоционални филмчета, в които ще играе терапевт, журналист и детектив.

Дизайнерът сащо така ще помогне за развитието на нови концепции за ракламните кампании на марката. Трите филмчета, които са първата фаза от сътрудничеството вече могат да бъдат видяни в канала на Diet Coke в YouTube.

прочети повече ...

Студ срещу излишните килограми

Учени от Харвардския университет са разработили нова технология, която може да замести строгите диети. С технологията нежният пол може да се отърве от наднорменото тегло и да стегне кожата си, съобщи БГнес.

Методът се основава на въздействието на ниските температури върху клетките, което помага в това отношение. По време на процедурата, която продължава около един час, буквално се замразява мастна тъкан.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии