Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Още за молекулата, контролираща напълняването

Мишките, с дефицит на молекулата Bsx, са значително по-мързеливи и с потиснато поведение за търсене на храна.

Това се дължи на понижаването нивата на хормони в мозъка, които се стимулират от тази молекула - NPY и AgRP.

Последното води до бездействие от страна на мишките дори и да умират от глад. Освен това, предполага се, че Bsx е нужен и за чувствителността на мозъчните клекти към глада, което означава че те изобщо не изпитват необходимост да ядат.

Твърде възможно е у хората също тази молекула да има подобен ефект. Разликата в нея при отделните индивиди, би изяснила защо някои хора са по-активни от други и защо по-лесно качват килограми при нерационално хранене.

Тези данни могат да променят коренно подхода към затлъстяването и свързаните с него болести на сърдечно-съдовата система и диабета.

Създаването на медикаменти, насочени към молекулата биха модулирали метаболизма, както и двигателната активност у хора, при които обезитетът е резултат от нерационално хранене.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии