Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Напрежението на работното място повишава риска от затлъстяване (продължение)

Мъжете и жените, които съобщили за наличие на стрес поне в три момента, имали 73% по-голяма вероятност от затлъстяване в сравнение с онези, които никога не споменавали за стрес на работното си място.

Вероятността за развитие на коремно затлъстяване била с 61% по-голяма /обиколка на талията по-голяма от 102 см. за мъжете и над 88 см. за жените/.

Хората, съобщили за стрес само в един момент имали със 17% по-висок риск за общо и коремно затлъстяване, докато онези, съобщили за напрежение в два момента на проучването били с 24 % по-висок риск за общо затлъстяване и с 41% повишен риск за коремно затлъстяване.

Тези резултати показват, че изразеният психичен стрес на работното място, заедно с недостатъчната социална подкрепа са важни фактори за затлъстяването.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии