Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Бактерии в устната кухина също причиняват затлъстяване

Учени от института "Форсайт" са открили връзка между някои бактерии в устата и затлъстяването. Авторите на изследването са установили, че бактериалният състав в слюнката на жени с наднормено тегло се различава от този на жени с нормално тегло.

Работата на специалистите дава насоки към взаимодействието между оралните бактерии и патологията на затлъстяването и може да помогне в търсенето на нови начини за борба с проблема, който добива епидемични размери.

Изследването е обхванало 313 жени с индекс телесна маса между 27 и 32. Направеният анализ на слюнката им е бил сравнен с този на 232 жени с нормално тегло.

Специалистите са установили, че 98,4% от жените със затлъстяване могат да бъдат идентифицирани по наличието на единствен бактериален вид (Selenomonas noxia) при нива по-високи от 1,05% от всички бактерии в слюнката.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии