Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

С пъпеш се отслабва и лекува! (продължение)

Колкото и да е странно, въпреки съдържанието на захари, пъпешът е абсолютно подходящ плод при желание да се отслабне, което се дължи на високото съдържание на течности в него – 67 % и сравнително ниската му калоричност 42 ккал на 100 г.

Няколко парченца от плода засищат и същевременно извеждат токсични вещества от организма.

Пъпешът е подходящ плод за разтоварващи дни, тъй като той зарежда организма с ценни въглехидрати - монозахариди без да му предоставя нишесте. Препоръчително е в сезона на пъпешите да си направите няколко разтоварващи дни.

Няколко парченца от плода ще подобрят функциите на бъбреците, ще „оберат” вредните вещества от стомашно-чревния тракт, ще подкрепят функциите на черния дроб, прочистят кръвта, капилярите и кръвоносните съдове, ще изведат от органите и тъканите излишното количество течности и по този начин ще спрат отичане в тялото и крайниците.

Има мочегонно действие без да дразни бъбреците и пикочните пътища, което го прави подходящ при заболявания на органите на отделителната система. Пъпешът съдържа алкални вещества, които помагат за разтварянето на камъните в бъбреците.

За постигането на този ефект е достатъчно да хапвате по две средно големи парчета пъпеш, за предпочитане между храненията. При стенокардия, уратна диатеза, артрит, заболявания на бъбреците, жлъчните пътища, е полезно да правите разтоварваща диета с пъпеш два дни в седмицата. Необходимото количество пъпеш за ден е от половин до два килограма, като порционът на ядене е по 300 г.

Ако страдате от остеохондроза на гръбначния стълб, след няколко дни тази диета ще се отрази положително на подвижността на гръбнака и значително ще намали болките. 500 г пъпеш на ден са достатъчни, за да нормализират функциите на червата и се избавите от неприятната констипация.

Хапването на 2-3 резена сутрин и вечер всеки ден за седмица ще намали  болките в ставите. Пъпешът помага и при аденом на простатата, намалява болката и подобрява тонуса.  При главоболие се препоръчва да се хапнат 200 г пъпеш, като парченцата се задържат в устата и се дъвчат много бавно.

Кората от пъпеш има благотворно въздействие, наложена върху изгоряло, малки рани, синини. При изгоряло се препоръчва още налагане на замръзнал сок от пъпеш. Ваната с пъпеш може да подтисне силно изразени алергични състояния. Прави се като във вода с температура 36-37 градуса се сипва чаша сок от пъпеш или се поставят парченца или кори от него. Седем процедури са достатъчни.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии