Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Коренът на безсмъртието

Така го наричат хората, а китайската народна медицина познава действието на жен-шена отпреди няколко хилядолетия. В дълбоката древност един килограм от корните на растението е оценяван за един килограм злато.

Диворастящият жен-шен е много рядко растение.Цветоносното стъбло се развива едва на третата година, съцветието е сенник, а плодът е бъбрековиден, яркочервен, месест, с 2-3 костилки. Цъфти през юли, а плодовете му узрават през август-септември. Среща се в далекоизточните райони на Русия, Северен Китай и Корея, в Монголия.

Корените на жен-шена се използват като тонизиращо и стимулиращо средство в народната медцина на Китай, Япония и други далекоизточни страни. Доказани са своеобразните му качества да уравновесява нервните процеси, да стимулира мускулната издръжливост.

Прилага се като тонизиращосредство при изтощение, бърза уморяемост, психическа и мускулна слабост, анемия, при полова слабост, атеросклероза. Установено е, че растението повишава повече умствената, отколкото физическата активност, стимулира и регулиа мозъчната активност.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии