Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Хранете се в мъжка компания, за да отслабнете

Психолози от канадския научно-изследователски университет McMaster са  установили, че когато се хранят в компанията на мъж, жените избират храни с по-ниско съдържание на калории.

С други думи, вкусовите предпочитания към храна, зависят от пола на човека, в чиято компания се храните.

Учените са наблюдавали хранителните навици на студентите, хранещи се в заведенията на три големи канадски университета. Диетолозите установили, че момичетата, които се хранят в мъжка компания, предпочитали по-ниско калорична  храна, отколкото тези, хранещи се сами или с приятелки.

При жените, хранещи се в смесена компания, също се отчита консумация на храна с по-ниска калоричност, отколкото в изцяло женските. Според д-р Янг, ръководител на проучването, храненето представлява вид социално общуване.

Знаейки, че на масата ще присъстват мъже, момичетата са по-склонни да изберат по-малки порции, и по-здравословна храна. Канадските експерти твърдят, че по този начин жените подсъзнателно привличат вниманието на противоположния пол и се стремят да изглеждат по- привлекателни в очите на мъжете.

При мъжете, обаче не била констатирана подобна закономерност и промяна в хранителните навици.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии