Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Светофари и чаената диета на кралицата

Сигурно и вие може да се доближите до възрастта на английската кралица Елизабет Втора, ако не разклащате леда в любимото си мартини и спазвате традиционното пиене на чай.

Но не си мислете, че тя се налива само с един “гол” чай – нищо подобно. Към него й поднасят кифлички, консервирани скариди, сандвичи с краставички върху хляб без кора. Запарката представлява специална смес от различни сортове.

А иначе Нейно Величество предпочита простата храна – овнешки пържоли  ростбиф с хляб, а след това маслен пудинг или сладолед. Не си пада по доматите с големи семки, защото остават между зъбите й.

И това вероятно не знаете - за да се достая храната й навреме и за да се избегнат сблъсъците на прислугата с подноси с храна и кралицата, някои от дворцовите коридори са оборудвани със светофари. Червена светлина се включвала, когато кралицата била наблизо. Още повече, че по думите на един неин готвач ”Това се правело, за да не налети някой на височайшата особа, чиито капризи и стриктност  доста изнервят слугите й.”

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии