Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

"Китайски поклон" за елегантна фигура и жизненост

Нямате време за гимнастика, за фитнес, дори за разходки в парка? Тогава намерете 5-6 минути и изпълнете така нареченият китайски поклон.

Упражнението укрепва гърба, тонизира мускулите, прави ви елегантни. Мнозина подценяват това упражнение, но то е доказано ефективно, а дали е толкова лесно, ще решите, след като го изпълните според изискванията.

Важно е да сте направили загряване, преди да изпълнявате сериите поклони. Ръцете не се размахват, а се държат във всяка фаза изпънати.

1. Застанете на колене, вдигнете ръце право нагоре, дланите да са обърнати леко навътре. Тялото е добре обтегнато, гърбът стегнат и максимално изправен.

2. Бавно, като се стремите да запазите правата линия: гръб-ръце, започнете да се накланяте напред, като едновременно с това сгъвате краката в коленете. Опрете само пръстите на ръцете в пода, без да се отпускате. Задръжте 30 секунди.

3. Започнете бавно да се изправяте, като запазвате правата линия на тялото и ръцете. Не се опитвайте да се оттласнете от земята. Върнете се в изходно положение, задръжте 30 секунди и пак.

Започнете с 2 серии по 5 китайски поклона, целта е да се достигне до 2 серии по 10 поклона.

Желателно е упражнението да се изпълнява 2 пъти за деня: 2x2x10. Скоро ще усетите гърба си по-здрав и стегнат.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии