Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Четири лъжици оцет на ден и сбогом килограми

Може би ви е било любопитно защо, аджеба, оцетът спомага за отслабването. Това всъщност се установява съвсем случайно от Керол Джонстън от университета в Аризона, САЩ.

В опитите си да засекат дали оцетът помага за намаляването на холестерола, екипът вижда, че той въобще не действа на нивота му.

Но пък установята, че участниците в експеримента са смъкнали средно по половин паунд за седмица без каквато и да е диета.

Всички те просто са приемали по 2 супери лъжици преди обяд и вечера. Според експертите при употреба на оцетните киселини тегло се губи поради две причини. Той възпрепятства калориите и въглехидратите.

В същото време натиска спирачките на чувството за глад, заради което толкова често понякога отваряме хладилника. От друга страна оцетната киселина намалява активността на ензимите в червата, които са необходими за храносмилането и усвояването на въглехидратите. Това означава, че калориите, които са приемани от организма ни, са по-малко.

Прието е при диети да се препоръчва ябълковия оцет. Но и всеки оцет с 5% съдържание на оцетна киселина върши работа.

Научно доказано е, че ако приемате по 2 суп. лъжици оцет преди обяд и вечеря, той ще окаже положително влияние върху килогламите, които ви тормозят.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии