Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Подсладителите ни карат да пълнеем

Според британско проучване синтетичните подсладители, които използваме в желанието си да заместим една от белите отрови - захарта, не помагат да отслабнем.

Напротив - от тях дори е възможно да напълнеем. Според проф. Сорая Ширази-Бийчи от Ливърпулския университет човешкият организъм не може да направи разликата между обикновената захар и нискокалоричните й заместители.

Попаднали в човешкото тяло подсладителите се „държат” като захар. Те възбуждат сензори в тънките черва, които играят главна роля при усвояването на глюкозата. Като краен резултат тялото преработва допълнително захар заедно с всички калории, които тя съдържа.

Професорът изследвал специфични клетки, които отделят хормони при наличие на захар. Тези хормони са важни за преминаването на захарта през чревната лигавица и абсорбирането й от кръвта.

Попаднала в кръвта захарта се изгаря или участва в образуването на подкожни мазнини. Според проф. Бийчи съветва желаещите да отслабнат да ядат само естествени храни, но с мярка.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии