Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Дъвка без захар за отслабване

Дъвката без захар помага да се свалят излишните килограми. До този извод е стигнала проф. Катлин Мелансън от Университета на Род Айлънд.

В изследването са участвали 35 мъже и жени, които е трябвало два пъти да посещават лаборатория към университета, преди да са консумирали храна. В продължение на 20 минути те са дъвкали дъвка преди закуска, а след това в продължение на три часа преди обед.

В лаборатория са били измервани интензивността на метаболизма и нивото на глюкоза в кръвта преди и след закуска, а също преди и след обяда. Освен това доброволците е трябвало да дадат оценка на някои субективни параметри, като например чувството на глад и запасите си от сили.

В резултат от изследването е било установено, че хората, които са дъвкали дъвка, са приели с обяда си 67 калории по-малко и не са компенсирали липсата им през деня. Освен това са изразходвали с 5 на сто повече енергия.

Мъжете са казали, че не изпитват глад, а благодарение на дъвката са почувствали приток на сила. Проф. Мелансън планира да извърши още експерименти, за които кани хора с високо наднормено тегло.

назад ...

Готие за диетична Кола (Diet Coke)

Жан Пол Готие е новият творчески директор на Diet Coke (диетичната версия на най-известната Кола). Именитият дизайнер ще изрази уникалното си виждане в новия дизайн на бутилките и кеновете на марката и също така ще участва в три промоционални филмчета, в които ще играе терапевт, журналист и детектив.

Дизайнерът сащо така ще помогне за развитието на нови концепции за ракламните кампании на марката. Трите филмчета, които са първата фаза от сътрудничеството вече могат да бъдат видяни в канала на Diet Coke в YouTube.

прочети повече ...

Студ срещу излишните килограми

Учени от Харвардския университет са разработили нова технология, която може да замести строгите диети. С технологията нежният пол може да се отърве от наднорменото тегло и да стегне кожата си, съобщи БГнес.

Методът се основава на въздействието на ниските температури върху клетките, което помага в това отношение. По време на процедурата, която продължава около един час, буквално се замразява мастна тъкан.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии