Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Мляко и млечни продукти за отслабване

Австралийски учени доказаха, че диета със сирене и други млечни продукти помага за отслабване. Екипът от технологичния университет "Къртин" в австралийския град Пърт подложил хора, които искали да отслабнат, на нискокалорични диети.

Те включвали различни количества сирене, кисело мляко и нискомаслено прясно мляко.

Най-много отслабнали тези, които увеличили консумацията на млечни продукти от три до 5 пъти на ден.

Те също имали по-ниско кръвно налягане, най-малко коремни тлъстини и доста по-малък риск от сърдечни заболявания и диабет.

Хората, които са на млечна диета, все пак трябва да следят какво количество мазнини и колко калории приемат с храната, съветват учените. Те обясняват, че сиренето и другите млечни продукти са с високо съдържание на белтъчини и затова засищат бързо и ускоряват метаболизма.

Британската диетоложка Лора Уайнес предупреждава обаче, че макар млечните храни да са богати на калций и витамини, някои видове сирене може да са прекомерно солени.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии