Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

С домати най-лесно се слабее

Още ли имате два-три досадни килограми за сваляне? Да? Тогава бързо тичайте към плодзеленчука, където все още се намират достатъчно домати.

Британски изследователи стигнаха до извода, че ключът към отслабването не е нито в изтощителните тренировки, нито в строгите диети, а в честата консумация на доматки, съобщава "Дейли експрес".

Червеният зеленчук има две много полезни качества, които ще зарадват желаещите да отслабнат. Първото - дава чувство на ситост.

И второто - потиска желанието да се тъпчете между отделните основни хранения.

Специалистите от университета на Рединг смятат, че тайната е в съставката ликопен, която се съдържа в доматите. Ликопенът променя нивата на хормоните на апетита.

Откритието е благодарение на 17 жени на възраст между 18 и 35 години.

Тя са засищали глада си със сандвичи, комбинирани с моркови или домати. Най-сити участничките се чувствали, когато залагат на комбинацията от хляб и домати.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии