Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Вълшебната диета на Болт

Бащата на трикратния олимпийски шампион и световен рекордьор от Пекин в бяганията на 100 и 200 м разкри тайната за златото. Върховните  постижения на ексцентричния ямаец се дължали на много обикновена “вълшебна диета” – пиле с картофи.

Юсейн Болт от дете обожавал печени панирани парчета от пилешко филе, а за гарнитура – сладки картофи(“багат” – картофено растение, което се среща в тропическите и субтропическите зони). Признанието на рекордьора е “принос” в световната диетология, защото любимото му ястие е богато на калории, въглеводород и холестерин. Бащата на шампиона също е убеден, че точно сладките картофи за направили сина му 196 см.

Самият Болт разказва, че в деня на финала на 100 м си е поспал до 11 часа и хапнал от любимото си ядене. На съвсем друго мнение са специалистите – те са убедене, че не редовното хапване на пиле с картофи, а високият ръст и дългите крака са причината за рекордите, за които те мислят, че в близките 10 години няма да бъдат подобрени.

По повод на показаното му неуважение към съперницие си на 100-те метра Юсейн смята, че “Трябва да останеш верен на себе си, за да не се вълнуваш. Когато пресякох финала, започнах да се правя на глупак и просто се наслаждавах на момента. Едва след почетната обиколка ми казаха, че съм подобрил световния рекорд”.

Но това не попречи на дългуча да дари $50 000 на специална церемония, които ще отидат за пострадалите от земетресението в китайската провинция Съчуан, където в началото на годината загинаха 90 000 души.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии