Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Плодови супи

Безспорно е, че плодовете са едно подходящо питателно средство, но освен като десерт и основна храна при различни диети, може да се варят на плодови супи.

Супа от ябълки
12 ябълки се варят с няколко сухара във вода, докато омекнат. После се разбърват, подслаждат се с малко захар, слага им се и малко кора от портокал и се застройват с 2 жълтъка. Вместо сухари, след като се сварят и разбъркат ябълките, на тази супа може да се добавят къстчета зърнен хляб, изпържен в масло и малко сухо грозде.

Супа от ябълки с ориз
На полусварен в мляко ориз се прибавя една паница нарязани ябълки. Сместа после се вари, колкото трябва, и се подслажда , колкото искаме.

Супа от сушени ябълки
Ябълките най-напред се варят и разбъркват много добре, след  което се слага захар и една лъжица брашно от картофи. Супата се налива върху пържени парчета от хляб или франзела.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии