Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Кокосов орех за отслабване

Отдавна е известно, че има храни, които подпомагат процеса на отслабване.

Специалисти по храненето от Сидни обръщат внимание на едно интересно проучване, което причислява кокосовия орех към храните, които са в помощ на отслабващите.

По-точно кокосовото масло може да ви помогне, ако го включвате редовно в храната си. Според учените то подпомага процесите на преработка на мазнините в човешкия организъм.

Доказано е вече, че кокосово масло има свойството да ускорява метаболизма, поради което организмът се зарежда по-бързо с енергия, а това повишава жизнеността на човека.

Медиците твърдят още, че кокосовото масло регулира и нивото на инсулин в кръвта и предпазва от развитието на диабет.

Спомнете си, че кокосовите орехи са известни и с качествата да помагат на организма да се справи с нервно напрежение, венерически и урологични заболявания.

Доскоро кокосовите орехи бяха на голяма почит в козметичната индустрия, сладкарството, но явно идва ред да се оценят техните качества и от медицинска гледна точка.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии