Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

За стройна фигура - по едно яйце на ден

Проучване, публикувано в британското издание „Дейли мейл“, показва, че яйцата считани за високо калорични, всъщност са идеално средство за поддържане на стройната фигура.

Изследване, направено от британски диетолози, категорично доказва, че за свалянето на излишните килограми помага консумирането на едно яйце дневно. Очаква се пълното проучване и подробните резултати от него да бъдат публикувани в юнския брой на списанието Nutrition and Food Science.

Яйцата могат да бъдат част от здравословен хранителен режим, допълват учените. Закуската с яйца може да потисне глада и да намали общия прием на калории през деня.

Въпреки малкия брой калории, яйцето е източник на протеини и е основна съставка от здравословното хранене.

Повишеният холестерол може да доведе до кардиологични проблеми, но въздействието на хранителната диета върху неговите нива е не повече от една трета от общото влияние на всички значими фактори.

От значение са наличието на наднормено тегло, тютюнопушенето, консумацията на по-мазна храна и др. Според авторите на проучването, че хората, които ядат по едно яйце дневно, са успели да отслабнат повече, отколкото онези, които са изключили този хранителен продукт от диетата си.

Яйцата са с високо съдържание на витамините D и B12, селен и основни аминокиселини, а  високото ниво на антиоксиданти в тях предпазва от атрофия очния нерв, съответно премахва риска от ослепяване.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии