Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

По-малко калории за по-дълъг живот

Американски учени твърдят, че ограничаването на калориите може не само да удължи живота, но и да подобри качеството му от здравословна гледна точка.

Проучването, публикувано в Science, се базира на предишни открития, че при по-простите организми намаляването на храната води до почти двойно (дори тройно) удължаване на живота.

Учените обаче искат да се фокусират върху идеята за подобряването на здравето на хората, което от само себе си означава отлагане на остаряването, заради по-добрия контрол върху някои заболявания (диабет, сърдечно-съдови, рак и др.).

Средната продължителност на живота в западния свят е около 80 години, но хората рядко са напълно здрави след 50.

На този етап е установено, че ограничаването на калориите има и странични ефекти – намаляване на либидото (заради понижаването на тестостерона), промяна в терморегулацията (защото метаболизмът се забавя и температурата пада по-бързо).

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии