Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Кои храни помагат срещу бръчки?

Пъпеш

Червеното и оранжевото в пъпеша сочат, че ни предлага голяма доза бета каротин и ликопен, които помагат за блокирането на UV лъчите.

Хората с високи нива на тези вещества в кожата са по-малко предразположени към образуването на бръчки. Консумацията на 1 чаша пъпеш на ден за нужния бета-каротин на ден, заедно с няколко парчета диня.

Пипер

Добавянето на витамин С към вашата диета може да ви докара години наред без бръчки.

Жените, които консумират повече витамин С намалява с 11% вероятността от появата на бръчки, в сравнение с тези консумирали малко витамин С.

Това сочи проучване публикувано в The American Journal of Clinical Nutrition.

Витамин С помага за образуването на колаген и се бори със свободните радикали. Можете да си го набавите с една чушка на ден – няколко хапки и много витамин С.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии