Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Жегата – естественото диуретично средсво

Мнозина от вас в стремежа си да заприличат на фината си колежка или на привлекателния мачо в офиса, са готови на какви ли не подвизи. Висене във фитнес зали, изнурителни упражнения, мъчително потене в сауната...

Това средство вие го имате в изобилие – жегата - и можете истински да се насладите на лятото. Пийте вода и билков чай, плодови сокове и айран, избягвайте подсладените безалкохолни напитки и не чакайте да ожаднеете, за да се сетите за чаша разхладително питие.

Водата утолява жаждата най-добре, но  трябва да бъде със стайна температура. Особено в горещите дни безспорно минералната вода  най-добре утолява жаждата. Тя е по-подходяща от бирата или другите напитки при жега, но не трябва да е студена.

Спете достатъчно и се хранете с леки храни. Избягвайте пърженото, а наблегнете на плодовете и зеленчуците.

Оставете физическите натоварвания за хладната част от денонощието – рано сутрин или надвечер.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии