Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Внимавайте с отслабването - помислете за алергия

Учени от университета в Дубай категорично твърдят, че много хора затлъстяват не защото ядат обилно, а защото страдат от алергия към дадена храна, но не подозират това.

В хода на експеримента е установено, че когато се открие алергена и се изключи от храненето, теглото започва бързо да намалява. Главният проблем е във факта, че подобна алергия трудно се установява.

В проведеният експеримент са участвали 27 доброволци с наднормено тегло. Успешно била доказана алергията им към определени продукти.

В продължение на 12 седмици доброволците не консумирали съответната храна, като в същото време не спазвали специална диета за намаляване на теглото.

Резултатите са много впечатляващи: участниците отслабнали средно с 16 килограма и  намалили мазнините в тялото си до 30% (от 12 до 30).

Според учените алергията към определени продукти става причина за нарушения в работата на хормоналната и имунната система. Това довежда до покачване на теглото и увеличаване на мазнините, тоест до затлъстяване. По-лошото в случая е, че дори много строги диети не помагат, ако алергенът не бъде отстранен.

Много от хората смятат, че алергия към храна трябва да се прояви в някакви стомашни неразположения, обриви или други подобни състояния. Според учените от Дубай това не е задължително и двата вида алергия са различни.

Алергията, която предизвиква повишаване на теглото, може да се открие чрез тестове или много точни наблюдения над храните, които се консумират и тяхното въздействие върху теглото на отделния индивид.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии