Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Яжте череши

Консумацията на череши оказва положително въздействие върху здравето на хората с наднормено тегло. Това заключение е направено от биолози въз основа на изследвания върху гризачи.

Първоначално храната на мишките се състояла от продукти с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати. След време експертите добавили към менюто им за деня череши под форма на прах.

Изследванията  показват, че в резултат на това ново хранене у гризачите били отчетени резултати, показващи снижаване на рисковите фактори за сърдечно-съдовата заболявания.

Учените са открили още, че консумацията череши, включително вишни, помага за намаляване на възпалителните процеси в организма.

След това изследователите провели експеримент с участието на десет доброволци, които имали поставена диагноза затлъстяване. В рамките на 28 дни доброволците приемали сок от череши.

Всички  контролните изследвания доказват понижени нива на триглицериди, отговорни за сърдечно-съдовите заболявания.

По мнението на медиците всеки човек с наднормено тегло трябва да консумира често череши, вишни и прясно изцедени сокове от тези плодове. Могат да правят периодично и монодиета с череши.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии