Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Бързото сваляне на килограми предотвратява йо-йо ефекта

Резултатите от изследване, публикувано в Journal of Behavioural Medicine, показват че по-бързото сваляне на излишните килограми може да предотврати нежелания йо-йо ефект.

Проучването обхванало 262 жени на средна възраст, които страдали от различна степен на наднормено тегло.

Американските учени установили, че тези от доброволците, които сваляли средно по 2 килограма на седмица, имали 5 пъти по-голям шанс да запазят постигнатите резултати. При жените, които сваляли средно по килограм на седмица риска от йо-йо ефект бил значително по-голям.

Диетолозите предупреждават, че йо-йо ефектът е изключително вреден за здравето. Те твърдят че стабилизирането на теглото е по-здравословно от цикличното му променяне, дори, когато хората са с наднормено тегло.

Според други специалисти цикличната промяна в теглото е вредена, колкото и свръхтеглото. Учените обясняват становището си с факта, токсините, отделящи се при разграждането на мазнини се изхвърлят от тялото чрез отделителната система и по този начин натоварват функцията на бъбреците и черния дроб.

Съществува риск бъбреците да се увредят при преработване на токсините, чийто количество става прекалено голямо при йо-йо ефектът. Така сред диетолозите и лекарите възниква спорът кое е по-добре за здравето на пациенти с наднормено тегло.

Възможностите в такава ситуация са да се облекчи работата на сърцето, като се назначи редуциране на теглото или да се предпазят бъбреците и черния дроб, като се задържи по-високото телесно тегло на пациентите.

Вредното влияние на йо-йо ефекта върху имунната система и общото здравословно състояние е причината, да се полагат толкова много усилия за запазване и стабилизиране на килограмите.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии