Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Горещо лятно отслабване

Лято е и слънцето вече ни дарява с парещата си прегръдка. Сега е и времето за вашето лятно отслабване. За да постигнете желаното отслабване трябва да съчетаете правилното хранене, с подходящите напитки и спорт. Бъдете сигурни, че всичко, което ядете и пиете оказва влияние върху това доколко успешно ще бъде лятното ви отслабване.

Плодове и зеленчуци

Всички сме чували колко са полезни плодовете и зеленчуците за нашето здраве и отслабване. Специалистите по хранене препоръчват консумацията на 9 порции плодове и зеленчуци на ден.

Тези препоръки се отнасят освен за основните хранения, най-вече за похапването между храненията. Вместо чипс и други висококалорични храни, хапвайте боровинки, диня, пъпеш, праскови и сурови зеленчуци. Тези храни ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми и да изглеждате чудесно в новия си бански костюм. Освен това са богати на фибри, за да не се изкушавате да посещавате хладилника късно вечер.

Внимавайте какво пиете

Проучванията сочат, че хората консумират поне 21% от калориите си чрез напитките. А това води до много калории без достатъчно хранителни вещества. Ако искате да покажете тялото си на лятното барбекю, по-добре се откажете от напитките с много захар. Водата е един от най-добрите избори, които можете да направите – не струва много, хидратира организма и освежава в горещите дни.

Антиоксидантите

Слънцето може наистина да навреди на кожата ви през лятото, особено ако прекарвате много време на слънце. За да противодействате на тези вреди е важно да консумирате храни богати на антиоксиданти. Омега-3 мастни киселини са мощен антиоксидант, които можете да си набавите от рибата, лененото масло и орехите. Витамин Е, друг важен антиоксидант се срещат в бадемите, естественото фъстъчено масло и слънчогледовите семки.

назад ...

Има ли връзка между ГМО царевицата и рака?!

Темата за ГМО царевицата се превърна в своеобразен публичен дебат между изтъкнат учен и Европейската организация за безопасност на храните.

Има връзка между широко използваната в хранителната промишленост и животновъдството генномодифицирана царевица и увеличените случаи на рак, твърди френски изследовател. Той обещава да публикува своето проучване още на следващия ден след като Европейския съюз, направи същото с данните, въз основа на които прави своето заключение относно безопасността на ГМО-царевицата и произвежданите от нея продукти.

прочети повече ...

Диетолози обявиха най-полезните храни за 2012

Американски учени класираха на базата на сериозни изследвания най-полезните хранителни продукти през 2012 година, съобщиха РИА "Новости" и в. "Таймс ъв Индия".

Според диетолозите на първо място са доматите, които съдържат много антиоксиданти. Веднага след тях се нареждат чушките и горските плодове като малини, къпини, ягоди, които са богати на витамини и минерали.

В рейтинга на най-полезните хранителни продукти през 2012 г. е намерила място още соята.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии