Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Цонкова рибна диета

Журито на тридневния “Миден и  рибен фест Каварна 2008” единодушно присъди първата награда на градоначалника Цонко Цонев за приготвения от него калкан “Иканталъка на скара”.

Раздадени бяха още две специални награди на високопоставени гости – кюстендилският кмет Петър Паунов и дряновският – д-р Иван Николов, които също участваха в конкурса и собственоръчно поднесоха на дегустаторите пържен шаран, използвайки традиционните подправки – галета и брашно.

Цонковата рецепта (Калкан “Иканталъка”):

“Рецептата си я измислих сам, защото съм творческа личност”. Избрал калкана, защото е най-вкусната риба. Признава, че никога досега не е приготвял риба по този начин, но не се страхува да експериментира.

Рибата предварително се нарязва на филийки. Фолиото се намазва с олио, нареждат се парчетата калкан, върху тях се слагат по един пласт девесил, зелен лук, домати, орехи и гъби. Лимонът е задължителен. Фолиото за “Иканталъка на скара” се завива и се слага да се пече – около 30 минути. Преди да се консумира, отново се поръсва с лимон.
Рибната диета ще бъде включена в специален “Кметски рецептурник на мидени и рибни деликатеси”, който ще бъде издаден за следващия фест. В него ще бъдат събрани рецепти от досегашните пет издания на градския фестивал.
 

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии