Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване и здраве. Как формата на тялото определя риска от деменция?

Ако ви кажат, че вие и вашите любими звезди сте застрашени от деменция, ще повярвате ли. Това е вярно, ако формата на тялото ви е като на Дженифър Лопез т.е крушовидна.

Според последните проучвания, жените, които имат крушовидна форма на тялото са по-застрашени от развитието на деменция в по-зряла възраст.

Проучването, което включва 8000 жени на възраст между 65 и 76 години показва, че въпреки че излишното тегло може да повлияе на паметта при всички жени, дамите имащи допълнителни мазнини около ханша, с по-вероятна жертва на деменция.

Учените от Northwestern Medicine at Northwestern University казват, че колкото повече тежи една жена, толкова по-голяма е вредата върху паметта й.

Причината, поради която тези жени имат по-големи проблеми с умствената ориентация е различното количество натрупани мазнини на различните места от тялото. Това е така, защото различните видове мазнини освобождават различни цитокини, хормони които оказват влияние върху инфекциите и познавателните способности.

Кои са знаменитостите, които са застрашени от този проблем: Шакира, Бионсе, Америка Ферера, Хайди Клум, Кристина Агилера, Кийра Нийтли, Парис Хилтън, Дженифър Лав Хюит и Кристин Дейвис. Независимо дали те имат нужда от отслабване, се оказва, че паметта им е застрашена.
Дали няма в бъдеще да прочетем, че някоя от тези звезди страда от деменция...

Според специалистите, има други изследвания, които сочат, че именно крушовидната форма на тялото предпазва от диабет и сърдечни заболявания. Вероятно тогава, ако имате такова тяло ще живеете по-дълго, но ще страдате от деменция. За всеки случай можете да се стрмите към здравословен начин а живот и здравословно отслабване.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии