Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Прекалено слабите звезди - заплаха за общественото здраве!?!

„Пушенето убива” е стандартен предупредителен етикет на кутиите с цигари по целия свят.

Напоследък загрижени майки се обединяват около мнението, че и прекалено слабите звезди от шоубизнеса трябва да бъдат „маркирани” като опасни за здравето на подрастващите. Техните плашещо слаби тела, подтикват младите и не толкова млади жени да се подлагат на убийствени диети, за да станат като тях.

Кокалестите колене и изпъкналите кости, които ни заливат от кориците и страниците на списанията стават цел за премахване на една майка загубила дъщеря си вследствие на анорексия.

Розалинд-Пономаренко Джоунс вижда как дъщеря й буквално се стопява пред очите й от коварната болест. За това свое нещастие и нелепата кончина на дъщеря си тя вини знаменитостите, на които момичето е искало да подражава. „Тези безумно слаби същества играят огромна роля в поведението на младите момичета” смята Розалинд.

Софи, както и много други момичета по целия свят, гледайки знаменитостите в светските списания отъждествяват успеха и славата с това да си слаб и да спазваш нечовешки диети. На кориците всички звезди изглеждат щастливи и слаби и това кара младите жени да искат такова бъдеще и за себе си. Но на каква цена?

Заобикалящата среда е определена като един от водещите причини за анорексията. Но това съвсем не е единствената причина - проблемите с общуването и личността ка то обсесивно-компулсивно разстройство, не могат да бъдат приписани като грешки на Никол Ричи или Виктория Бекъм.

Дали че честно и обективно да виним знаменитостите за проблемите си или просто търсим причината вън от себе си е въпрос, на който всеки сам трябва да си отговори. И дали поставянето на етикет „опасно за живота - не правете това у дома” върху звездите ще спре момичетата?

Надписите върху цигарените кутии спират ли ви да пушите?... Както е въпрос на личен избор дали да изпушите цигарата с ясното съзнание, че е вредна, така и звездите имат право да решат как да изглеждат и това е техният личен избор!

назад ...

Готие за диетична Кола (Diet Coke)

Жан Пол Готие е новият творчески директор на Diet Coke (диетичната версия на най-известната Кола). Именитият дизайнер ще изрази уникалното си виждане в новия дизайн на бутилките и кеновете на марката и също така ще участва в три промоционални филмчета, в които ще играе терапевт, журналист и детектив.

Дизайнерът сащо така ще помогне за развитието на нови концепции за ракламните кампании на марката. Трите филмчета, които са първата фаза от сътрудничеството вече могат да бъдат видяни в канала на Diet Coke в YouTube.

прочети повече ...

Студ срещу излишните килограми

Учени от Харвардския университет са разработили нова технология, която може да замести строгите диети. С технологията нежният пол може да се отърве от наднорменото тегло и да стегне кожата си, съобщи БГнес.

Методът се основава на въздействието на ниските температури върху клетките, което помага в това отношение. По време на процедурата, която продължава около един час, буквално се замразява мастна тъкан.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии