Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Лошото време в помощ на отслабването

Докато чакаме да се изнижат последните седмици на зимата и чакаме с нетърпение да свалим тежките палта и да приберем шаловете, всеки се е замислял дали има нещо хубаво в лошото време.

Може ли да има нещо полезно в месеците прекарани вкъщи, където отоплението изсушава въздуха и ни кара да кашляме и да получаваме алергични реакции и суха кожа?

Доклад на Harvard Medical School дава и положителен и отрицател отговор на този въпрос. Докато зимата традиционно се смята за сезона на заболяванията - настинки и грипове, студът се оказва е толкова лош колкото изглежда. Всъщност одри по някакъв начин е добър за нас.

Проучвания във Финландия от преди няколко години сочат, че редовното излагане на студ повишава нивата на норепинефрин - хормон, който играе важна роля в потискането на болката.
Освен това за щастие на дамите ниските температури могат да ас полезни и за талията.

Датски учени заключават, че сравнителни ниските температури, от порядъка на 16 градуса по Целзий могат да помогнат за активирането на кафявите мазнини в организма, които изгарят повече калории от другия вид - бели мазнини. И докато поносимите 16 градуса могат да ви помогнат да отслабнете, представете си какви чудеса могат да направят субтропическите студове на Камчатка например.

Знаете ли, че треперенето от студ  може да ви помогне да изгорите 400 калории за 1 час. Това разбира се не означава да треперите с часове наред навън, целейки да отслабнете, а по-скоро да не смятате, че студуването от колата до вкъщи или офиса е напразно.

Но, както вероятно сте се досетили, зимата има и своите неблагоприятни ефекти върху организма. Френски учени смятат, че през зимните месеци може да се наблюдава рязко покачване на кръвното налягане, особено при хората над 80 години.

Също така не е и съвпадение, че зимата е сезонът на грипните вируси - студеното време отслабва имунитета и съпротивителните сили и ни прави по-податлив на инфекции и вирусни заболявания.

Пагубно би било и влиянието върху красотата на кожата ви - убедете се, че овлажнявате достатъчно често кожата на лицето и ръцете през деня, а вечер преди лягане мажете цялото тяло с лосион.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии