Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване със секс и смях

Можем ли да постигнем така бленуваното отслабване със смях? Сигурно ви звучи прекалено хубаво, за да е истина. Е, може би е прекалено Космо, но всъщност е така. Сексът и смехът срещу… бургерит и пържените картофки…

Може би природата не е толкова жестока в крайна сметка.

Смях и отслабване

Експертите по смеха д-р Лий Бърк и д-р Станли Тан откриват, че смеха помага на всички системи в тялото да функционират правилно.

Бърк и колегите му откриват, че смехът оптимизира работата на ендокринната система и намалява нивата на кортизол и епинефрин, което води до намаляване на стреса.

Освен това се оказва, че смехът помага за потискането на апетита и в крайна сметка за отслабване. След проведените експерименти и проучвания се оказва, че редовният смях е толкова полезен за отслабване, колкото са и редовните тренировки.

Секс и отслабване

Също както и при смеха, сексът има безброй ползи за здравето и подобрява функциите на организма - по-малко сърдечносъдови заболявания, повишаване на имунитета и по-малко депресивни състояния.

Както сигурно сте чували 30 минути секс означават 350 калории по-малко. Това е еквивалент на 45 минути бързо ходене или вдигане на тежести. Според списание Форбс, ако правите секс само два пъти седмично в продължение на година ще изгорите калориите равни на 7 порции паста.

Е, кое е по-добре да се потим във фитнеса или под завивките?

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии