Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Липсващи гени са виновни за затлъстяването

Затлъстяването и наднорменото тегло може би не са причинени от безотговорното отношение и прекаляването с храната - вероятно вината е в гените им. Или по-точно в липсата им!

Британски учени откриха, че хората страдащи от сериозна форма на затлъстяване не притежават около 30 гени, които имат хората с нормално тегло.

Проучването проведено от учени в Imperial College London се фокусират върху хора с ИТМ по-голям от 40 и са подложени на сериозен риск от здравословни проблеми, поради теглото си.

Повечето от тях са били с нормално тегло като деца, но в последствие са затлъстели. Никой от хората с нормално тегло не са били с липсващи генетични кодове.

Функцията на липсващите гени все още не е изцяло изяснена, както например връзката между проблемите с ученето и затлъстяването - никой от хората с липсващите гени не е имал проблеми със запомнянето и концентрацията.

назад ...

Готие за диетична Кола (Diet Coke)

Жан Пол Готие е новият творчески директор на Diet Coke (диетичната версия на най-известната Кола). Именитият дизайнер ще изрази уникалното си виждане в новия дизайн на бутилките и кеновете на марката и също така ще участва в три промоционални филмчета, в които ще играе терапевт, журналист и детектив.

Дизайнерът сащо така ще помогне за развитието на нови концепции за ракламните кампании на марката. Трите филмчета, които са първата фаза от сътрудничеството вече могат да бъдат видяни в канала на Diet Coke в YouTube.

прочети повече ...

Студ срещу излишните килограми

Учени от Харвардския университет са разработили нова технология, която може да замести строгите диети. С технологията нежният пол може да се отърве от наднорменото тегло и да стегне кожата си, съобщи БГнес.

Методът се основава на въздействието на ниските температури върху клетките, което помага в това отношение. По време на процедурата, която продължава около един час, буквално се замразява мастна тъкан.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии