Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Широката талия опасна и за кльощавите

Изследване на Ерик Джейкъбс от американската Асоциация срещу рака в Атланта показва, че широката талия може да разклати здравето не само на закръглените, както се смяташе досега.

Тя е рисков фактор и за кльощави, които си позволят да заоблят мастни възглавнички около пъпа.

"Рисковете са главно за сърцето, но се увеличават и онкозаболяванията", с тези думи е цитиран ученият от чешкия информационен сайт Idnes.

Екипът медици са проследили повече от 48 000 мъже и 56 000 жени над 50 години в продължение на 9 години.

Според лекарите талия от 119 см и отгоре при мъжете и 106 см при жените удвоява риска от сериозни заболявания. Оптималната обиколка била под 101 см за силния пол. Лимитът за нежния пък - 89 см.

Голямата изненада в проучването била, че измежду жените с нормално тегло според индекса на телесна маса опасността от смърт се увеличава с около 25% за всеки 10 см отгоре.

Разбира се, само тънката талия не е гаранция за дълголетие при други рискове като алкохол и цигари, предупреждават учените.

назад ...

Готие за диетична Кола (Diet Coke)

Жан Пол Готие е новият творчески директор на Diet Coke (диетичната версия на най-известната Кола). Именитият дизайнер ще изрази уникалното си виждане в новия дизайн на бутилките и кеновете на марката и също така ще участва в три промоционални филмчета, в които ще играе терапевт, журналист и детектив.

Дизайнерът сащо така ще помогне за развитието на нови концепции за ракламните кампании на марката. Трите филмчета, които са първата фаза от сътрудничеството вече могат да бъдат видяни в канала на Diet Coke в YouTube.

прочети повече ...

Студ срещу излишните килограми

Учени от Харвардския университет са разработили нова технология, която може да замести строгите диети. С технологията нежният пол може да се отърве от наднорменото тегло и да стегне кожата си, съобщи БГнес.

Методът се основава на въздействието на ниските температури върху клетките, което помага в това отношение. По време на процедурата, която продължава около един час, буквално се замразява мастна тъкан.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии