Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Ръка за ръка - депресия и затлъстяване

Проучване в САЩ показа, че много често жените в средна възраст страдат от депресия и затлъстяване едновременно, както е представено в най-четения здравен сайт Puls.bg.

Направен е анализ на ръста, теглото, хранителните навици, външния вид на повече от 4600 жени на възраст между 45 и 60 години. Сред тези от тях с клинично изявена депресия честотата на затлъстяването е била два пъти по-висока и обратното - сред тези с висок индекс на телесната маса - честотата на депресивните разстройства двукратно надвишава тази сред останалите.

Взети са под внимание фактори като семейно положение, образование, тютюнопушене, лечение с антидепресанти.

Други разкрития на проучването включват липсата на ентусиазъм за движение и намаляване на калориите сред дамите с индекс над 30.

Статията е публикувана в General Hospital Psychiatry. В нея д-р Саймън, психиатър в Сиатъл, обяснява, че обикновено депресията и проблемното тегло взаимно се подхранват.

''Наддаването на килограми предизвиква депресия, обратно - депресията потиска критичността към външния вид. Самооценката е тази, към която трябва да се насочат усилията за възстановяването на тези жени'', пояснява специалиста.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии