Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

От ананаса се отслабва

Славата на вкусния плод като средство за разграждане на мазнините е голяма. Това поне обещават диетолозите, но наистина ли е така?

Благодарение на своя уникален компонент – бромелаинът, ананасът наистина е най-известният воин срещу коварните мазнини. Това вещество способства за разграждането на сложните липиди и фармацевтите започват да го ползват в различни производства за “изгаряне на мазнини”.

Под действие на стомашния сок обаче ферментът не може да въздейства върху целия организъм и затова не може да помогне за връщането на предишните килограми. От друга страна се запазва дълго време и помага на организма да преработи други храни, като риба, месо, киселомлечни продукти и бобови култури.

Ананасът притежава свойството да притъпява чувството за глад. Диетолозите препоръчват веднъж седмично да се прави разтоварващ ден на ананас, като 1 кг от плода се разделя за 3-4 хранения. За едно денонощие с помощта на тази диета може да се отслабне с 1-1.5 кг. Това се дължи на ниската калоричност на ананаса – 48 калории в 100 г.

Лекарите не препоръчват да се яде плода на гладен стомах – това може да предизвика гастрит. Трябва да се въздържате от този плод и при язва и повишена киселинност на стомаха. След консумацията му задължително изплаквайте устата с вода, защото съдържащата се в него киселина уврежда зъбния емайл.

назад ...

Готие за диетична Кола (Diet Coke)

Жан Пол Готие е новият творчески директор на Diet Coke (диетичната версия на най-известната Кола). Именитият дизайнер ще изрази уникалното си виждане в новия дизайн на бутилките и кеновете на марката и също така ще участва в три промоционални филмчета, в които ще играе терапевт, журналист и детектив.

Дизайнерът сащо така ще помогне за развитието на нови концепции за ракламните кампании на марката. Трите филмчета, които са първата фаза от сътрудничеството вече могат да бъдат видяни в канала на Diet Coke в YouTube.

прочети повече ...

Студ срещу излишните килограми

Учени от Харвардския университет са разработили нова технология, която може да замести строгите диети. С технологията нежният пол може да се отърве от наднорменото тегло и да стегне кожата си, съобщи БГнес.

Методът се основава на въздействието на ниските температури върху клетките, което помага в това отношение. По време на процедурата, която продължава около един час, буквално се замразява мастна тъкан.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии