Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Над петдесет процента от европейците са с наднормено тегло

В доклад, публикуван от Европейската комисия (ЕК) и Организацията за икономическо сътрудничество и сигурност (ОССЕ) се посочва, че повече от половината европейски граждани вече са с наднормено тегло, а твърде много деца пушат или са затлъстели.

Това покачва опасността от развитието на ракови или сърдечносъдови заболявания.

Малко над 15% от възрастните граждани в Европейския съюз (ЕС) са затлъстели, ниво, което се увеличи повече от два пъти през изминалите 20 години в повечето страни от (ЕС), сочат данните от европейския здравен доклад.

Нивото на затлъстяване варира от по-малко от 10% в Румъния и Италия до повече от 20% във Великобритания, Ирландия и Малта, сочат данните от доклада.

Сред децата между 11 и 15 години, едно на всеки седем е с наднормено тегло или има затлъстяване в страните от ЕС и тази цифра се очаква да нарасне. Нивото е по-високо в Южна Европа, където едно на всеки пет деца страда от наднормено тегло.

20% от всички 15-годишни пушат в Европейския съюз, докато 40% във Великобритания, България, Дания, Финландия и Литва признават, че са били пияни най-малко два пъти в живота си.

Тези вредни навици покачват риска от сърдечносъдови заболявания и рак, оказвайки натиск върху системата на здравеопазване в Европа, сочат данните от изследването.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии