Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Със секс не може да се отслабне

Сексопатолози от Калифорнийския държавен университет са направили изследване за влиянието на секса върху отслабването. Според тях по време на половия акт се изгарят съвсем малко калории.

Една от заблудите, свързани със сексуалния живот, е, че със секс може да се отслабне, защото той е достатъчно богат и разнообразен.

За съжаление не е така. Ако беше толкова просто, тогава толкова много хора нямаше да са с наднормено тегло. А точно те най-често заявяват, че килограмите не им позволяват да водят пълноценен полов живот.

При занимание със секс в продължение на цял час можете максимално да изгубите 250 калории, енергийните загуби при оргазъм са повече - 400 калории за час, но той продължава максимално 15 секунди.

За да отслабнем по този начин би трябвало непрекъснато да се занимаваме със секс, т.е. и без почивка, и без хранене.

Учените все пак са разработили модел на тази невероятна ситуация - тя завършва плачевно - с физическо и психическо изтощение, а после... с лакомия, преяждане и възстановяване на изгубеното тегло.

"Не си струва да се отчайвате - твърдят все пак специалистите. - В някои случаи нормализирането на половия живот може наистина да доведе до отслабване. Механизмът на понижаване на теглото с помощта на секс се крие не във физическото усилие, а в нормализирането на психичните функции."

Става дума за това, че неудовлетвореният сексуално човек често компенсира това си усещане с прекомерно количество храна. Когато сексуалният живот се нормализира, отпада и необходимостта от толкова храна. Именно това е и причината за отслабването в дадените случаи.

Трябва да споменем и измисления от мъжкия пол мит, че за един мъж провеждането на "процедурата", наречена секс се равнява на разтоварването на един вагон с въглища.

"Ако това беше така, то би се налагало със сила да заставяме мъжете да правят секс. Обаче по-голямата част от тях не се нуждаят от уговорки", казват полушеговито американските изследователи.

назад ...

Пшеницата - маскираният убиец

Пшеницата - маскираният убиец
Уилям Дейвис

Знаете ли, че консумирането на две филийки пълнозърнест хляб може да увеличи кръвната ви захар много повече, отколкото това правят две лъжички бяла захар?

Провокативен здравен пътеводител за това как, като изключим пшеницата и тестените изделия, дори така наречените полезни пълнозърнести продукти от хранителния си режим, ще постигнем идеалното тегло, ще се избавим от нежеланите и нелицеприятни тлъстини и още по-важното - от широка гама здравословни проблеми!

прочети повече ...

Сокът също е вреден

Като се има предвид пороя от предупредителна информация за солените, мазни и сладки храни, може би си мислите, че изцяло естествените, неподправени плодови сокове биха компенсирали за нездравословната ви диета.

Но сега излиза, че дори тези напитки са вредни за нас.

Въпреки, че гледаме на тях като на здравословни алтернативи на газираните напитки, шейковете и плодовите сокове са всъщност "нова опасност" в борбата срещу затлъстяването, според диетолозите.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии